U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

 


Psalm 23:
1 Een psalm van David.
 

De HEER is mijn herder, het ontbreekt mij aan niets.

2 Hij laat mij rusten in groene weiden en voert mij naar vredig water,

3 hij geeft mij nieuwe kracht en leidt mij langs veilige paden tot eer van zijn naam.

 4 Al gaat mijn weg door een donker dal, ik vrees geen gevaar, want u bent bij mij, uw stok en uw staf, zij geven mij moed.

5 U nodigt mij aan tafel voor het oog van de vijand, zalft mijn hoofd met olie, mijn beker vloeit over. 

6 Geluk en genade volgen mij alle dagen van mijn leven, ik keer terug in het huis van de HEER tot in lengte van dagen.

Bron: www.debijbel.nl

Goed gesprek

Ik heb ruime ervaring met jongerenpastoraat zowel in de setting van een kerkelijke gemeente als op individuele basis. Jongerenpastoraat is voor jou misschien een wat oud en onwennig woord. Pastoraat betekent "herderlijke zorg". Ik noem het ook wel eens "vertrouwenspersoon of maatje", maar eigenlijk is pastor (herder) een beter woord.

Zoals God een Goede Herder is in Psalm 23, en Jezus zegt "Ik ben de Goede Herder", zo probeer ik een stukje met je mee te lopen op je levensweg als de dingen niet echt lekker lopen, bijvoorbeeld omdat je onzeker bent van jezelf, gepest wordt, je ouders gaan scheiden, iemand in je omgeving overleden is en noem maar op. Ook krijg ik wel eens vragen van jongeren die onzeker zijn over hun seksuele geaardheid, verstrikt zitten in (seksuele) relaties of last hebben van een verslaving of een eetstoornis. 

Ik ben geen hulpverlener. Dat betekent dat ik alleen met je op kan lopen, er voor je kan zijn, naar je kan luisteren, je kan bemoedigen, troosten, coachen, en als het nodig is doorverwijzen naar specialistische hulpverlening. Wanneer dat laatste gebeurt, betekent het niet dat ik je laat vallen. Als je wilt blijf ik met je meelopen totdat je het zelf weer kunt (en weer "in de groene weide" (psalm 23:2) bent aangekomen).

Geen onderwerp is te gek! Wees welkom!

Coaching

Ben je op zoek naar antwoorden in het leven of over het leven? In een coachingstraject kan ik je antwoorden leren ontdekken door de juiste vragen te stellen. Coaching laat je zelf antwoorden vinden, het is dus geen adviesgesprek. Soms gaan pastoraat en coaching hand in hand.

Voor meer informatie kun je vrijblijvend contact opnemen.